Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς στην Alpha Bank ;;;;

Εργαζόμενοι από το Ληξούρι, πήγαν στο ΑΤΜ της Alpha Bank για να σηκώσουν το καθημερινό 50ευρω και είδαν έκπληκτοι ότι το υπόλοιπο τους είχε μεωθεί δραματικά.

Οι τρεις εργαζόμενοι που επικοινώνησαν μαζί μας, μας είπαν ότι έχουν ενταχθεί στον Νόμο Κατσέλη για δάνεια που τους βάραιναν και όπως γνωρίζουμε σύμφωνα με αυτόν όσοι είχαν καταθέσεις έως 1500 ευρώ σε τράπεζα, δεν θα έχαναν τα λιγοστά χρήματα τους.
Το όριο αυτό κατέβηκε πρόσφατα στα 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έως σήμερα οι Τράπεζες δεν μπορούν να βάλουν "στο χέρι" την μισθοδοσία όσων δανειοληπτων έχουν ενταχθεί στον "Νόμο Κατσέλη".

Οπότε η Alpha Bank γιατί "τράβηξε" τους μισθούς των συμπολιτών μας, από την στιγμή που δεν ξεπερνούσαν το όριο των 1500 ευρώ ;;;;;;;;;;;;;;;

Απ' ότι γνωρίζουμε και οι τρεις συμπολίτες μας έχουν καταθέσει αίτηση στην Τράπεζα για να τους επιστραφούν τα χρήματα τους.

Γιατί ΜΟΝΟ η Alpha Bank λειτουργεί κατ αυτόν τον τρόπο ;;;


Ενημερωθήκαμε ότι θα πραγματοποιηθεί και Παράσταση Διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ-ΚΙ για αυτό το θέμα.

Tετάρτη 29 Ιουλίου η ΕΛΜΕ-ΚΙ έστειλε την κάτωθι ανακοίνωση:
Προχωρούν κατασχέσεις μισθών εκπαιδευτικών από τραπεζικούς λογαριασμούς.
Παράσταση διαμαρτυρίας για να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει κατασχέσεις χρημάτων (μισθών κλπ) εκπαιδευτικών από τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Οι συνάδελφοι, ανάμεσά τους και κάποιοι που έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις του Νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, είναι κυριολεκτικά σε απόγνωση. Παρά τις διαβεβαιώσεις το πρόβλημα συνεχίζεται. Επιπλέον, καταγγέλλονται κωλύματα στις αναλήψεις των ποσών που έχουν εξαγγελθεί αλλά και στους όρους που γίνεται η ανάληψη (ουρές, διακοπές λειτουργίας ή λειτουργία περιορισμένου αριθμού ATM κοκ). Τα ίδια ισχύουν και για τους συνταξιούχους συναδέλφους που υποβάλλονται σε πολλαπλή ταλαιπωρία.
Προφανώς τα παραπάνω ισχύουν και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων.
Για την αντιμετώπιση των απαράδεκτων αυτών φαινομένων το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε
παράσταση διαμαρτυρίας
την Πέμπτη 30 Ιουλίου, 1 το μεσημέρι
στην Alpha Bank (Αργοστόλι).

Αργοστόλι 29/07/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Φαρακλός Βαγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: