Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

To Happy House σας προσκαλεί στην παρουσίαση βιβλίου του Παναΐτ ΙστράτιΤη Τρίτη, 2 Ιουνίου και τη Τετάρτη, 3 Ιουνίου, θα λάβει χώρα η παρουσίαση του βιβλίου «Μεσογειακές περιπλανήσεις», του Παναΐτ Ιστράτι, στην Κοργιαλένιο Βιβλιοθήκη, στο Αργοστόλι και στα Τ.Ε.Ι. Ληξουρίου αντίστοιχα. Πρόκειται περί μιας συλλογής διηγημάτων μεταφρασμένα για πρώτη φορά στα ελληνικά από τα μέλη του εργαστηρίου λογοτεχνικής μετάφρασης του Ρουμάνο-Ελληνικού πολιτιστικού συλλόγου «Σύγχρονα Βαλκάνια», με την καθοδήγηση της καθηγήτριας και μεταφράστριας Ευγενία Τσελέντη, από τις Εκδόσεις «Ίστρος» του Μουσείου της Βραΐλας, Ρουμανίας.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα υποδεχθούμε τον πανεπιστημιακό, διδάκτορα της ιστορίας και συγγραφέα, κύριο Ιονέλ Κούντεα, που θα πραγματοποιήσει την ομιλία με θέμα «Οι κεφαλονίτες της Βραΐλας».
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο διδάκτορας φιλολογικών επιστημών και συγγραφέας/μεταφραστής, κύριος Ζαμφίρ Μπαλάν, θα μας παρουσιάσει των άνθρωπο και συγγραφέα Παναΐτ Ιστράτι, το έργο του και το βιβλίο της βραδιάς.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί η επίτιμη πρόξενος της Ρουμάνικης Πρεσβείας, στη Πάτρα, κυρία Μαριάννα Κρατσιούν.
Η μουσική επένδυση της βραδιάς στο Αργοστόλι θα πραγματοποιήσει η γυναικεία χορωδία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., με μαέστρο τον Άγγελο Μουρελάτο.
Σύντομα αποσπάσματα από το βιβλίο «Μεσογειακές περιπλανήσεις» θα αναγνώσουν ο Γεράσιμος Τυπάλδος-Ξυδιάς και η Ντανιέλα Ανδρικοπούλου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: