Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Επετειακή εκδήλωση ΒΕΣ – 100 χρόνια από την θεμελίωση της | 2η ημέρα εκδηλώσεων +VIDEO

Η χτεσινή ημέρα εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την θεμελίωση της Bαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής Ληξουρίου, ξεκίνησε με έκθεση φωτογραφιών και υλικού.
Η έκθεση φιλοξενήθηκε στους χώρους της ΒΕΣ, τωρινούς χώρους του ΤΕΙ Ιονίων νήσων, και αυτό επειδή ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε να παρουσιαστεί αυτό το εκθεσιακό υλικό στον προαύλιο χώρο.
Ο κ. Νίκος Λάσκαρης καλοσώρισε το κοινό στην δεύτερη ημέρα εκδηλώσεων, ενώ αμέσως πήρε τον λόγο ο Γεράσιμος Γαλανός
Ο κ. Γαλανός αναφέρθηκε στην ευρύτερη πολιτιστική προσφορά της ΒΕΣ κατά την διάρκεια λειτουργίας της, ενώ συγκινημένος ανέφερε ότι αν και παιδί έχει αρκετές μνήμες από εκείνες τις εποχές και θυμάται συζητήσεις δικών του ανθρώπων για την προσφορά της Σχολής τότε.
 
Λίγο αργότερα η συντηρήτρια κα Κωνσταντίνα Κόκοτου αναφέρθηκε στα ιστορικά και αρχιτεκτονικά αρχεία της ΒΕΣ. Αναφορά έκανε και στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του Ληξουρίου που δυστυχώς ο σεισμός του ’53 εξαφανισε σχεδόν ολοκληρωτικά. Κάποια από τα δημόσια κτήρια που έχουν απομείνει πρέπει να διατηρηθούν. Ενώ τόνισε πόσο σημαντικό είναι να καταγραφεί η κληρονομιά μας ώστε να μπορέσει αυτή να περάσει στις επόμενες γενιές, διότι οι μνήμες είναι αδύναμες.
 
Μέσα σε αστραπές και βροντές, ξύπνησαν μνήμες από μαθητές της ΒΕΣ,  που βρέθηκαν στην χτεσινή εκδήλωση. Θυμήθηκαν, σχολιάσαν και συγκινήθηκαν…
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: