Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Ληξουριώτισσα απαντά στο portoni.gr

Aγαπητό μου portoni.gr με αιφνιδίασες για ακόμη μιά φορά με το πρόσφατο δημοσιεύμα σου ότι στο Ληξούρι όλα δουλεύουν ρολόι και ότι ο αγαπητός κ. Αντιδήμαρχος είναι ο πιο ικανός από όλους (;;;) !!!!
Προφανώς θα αναφέρεστε σε κάποιο άλλο Ληξούρι, εκτός Ιονίου Πελάγους, διότι στο Ληξούρι στο οποίο είμαι μόνιμη κάτοικος τα προβλήματα είναι συνεχόμενα και μάλιστα έχουν αυξηθεί.
Εγκατάλειψη, αδιαφορία είναι λίγα από τα όσα αντικρύζει κάποιος επισκέπτης της πόλης μας.
Σε ζούγκλα μετατράπηκαν οι δρόμοι, σε απέραντο σκουπιδότοπο μιά ολόκληρη πόλη, οι παραλίες, τα χωριά μας.
Γνωρίζουμε ότι για τα όσα γράψατε, ευθύνετε αποκλειστικά και μόνο, ένα πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής !
Θα σας ζητούσαμε όμως, μιάς και οι “χορηγοί” σας δεν πρόκειται να το κάνουν, να μπείτε στο καραβάκι, να ρθείτε Ληξούρι και να έχετε μιά εικόνα της κατάστασης που ζούμε καθημερινά πολίτες και επισκέπτες της πόλης.
Στο μόνο πράγμα που είναι ικανός ο Αντιδήμαρχος είναι οι κούφιες υποσχέσεις του, η αδιαφορία του, η ανικανότητα του να διαχειριστεί τα απλά και καθημερινά προβλήματα μιάς πόλης. Όσο για τα προβλήματα να μου πείτε πως θα ενημερωθεί για αυτά, όταν δεν τον βρίσκεις στο γραφείο του, αλλά στα καφέ, στα ζαχαροπλαστεία και στους φούρνους της πόλης μας;
Είναι ο πιο ικανός …άχρηστος άρχοντας μιάς Πολιτιστικής και κάποτε λαμπερής πολης, με τον πιο νωχελικό και κάποτε αστραφτερό Σηκουάνα  !!!
Αγαπητό portoni.gr ελάτε για ρεπορτάζ στην πόλη μας και σας κάνουμε εμείς τα έξοδα ! Γιατί είναι ζήτημα να έχετε πατήσει στην όμορφη πόλη μας δυό φορές. Όπως και τα περισσότερα ΜΜΕ του Αργοστολίου. Λογικό αν βάλεις υπόψιν σου τα έξοδα μετακίνησης. Εμείς τα γνωρίζουμε γιατί ερχόμαστε τακτικά στην πρωτεύουσα, στην πόλη σας, χωρίς “χορηγούς”.
Μην αναμασάτε και μην ικανοποιείτε πολιτικά καπρίτσια, τα οποία δεν έχουν βάσεις γιατί έχετε γίνει θέμα συζήτησης και η δημοσιευση σας σχολιάζετε μεταξύ γελιων στα καφέ της πόλης μας.
Γελάσαμε όμως, αλλά ήρθε η στιγμή να σας αποδείξουμε, για ακόμη μιά φορά, την πραγματικότητα…
Ακολουθεί ένα πλούσιο, σημερινό φωτορεπορτάζ, για την “ικανότητα” του Αντιδημάρχου, που τον συναντάς στα καφέ με όμορφες υπάρξεις. Αλλά δεν είμαστε life style για να “αποτυπώσουμε” και αυτά !
Ένα ρεπορτάζ από το άψογο οδικό δίκτυο, ένα ρεπορτάζ για την λάμψη και την καθαριότητα της πόλης μας, ένα ρεπορτάζ για την αψογα και φροντισμένη ασφάλεια των πεζών, ένα ρεπορτάζ για τις πεντακάθαρες παιδικές χαρές, ένα ρεπορτάζ ενός Ληξουριου.
Ένα ρεπορτάζ από κεντρικούς δρόμους του Ληξουριου, το οποίο αποδεικνύει περίτρανα ότι το portoni ζει σε έναν δικό του παραμυθένιο κόσμο.
Ένα ρεπορτάζ σε κεντρικές γειτονιές.
Του δικού μου Ληξουριου. Το Ληξούρι των συμπολιτών μου. Το Ληξούρι της Κεφαλονιάς. Και δεν έχει καμία σχέση με τα όσα γράφετε εσείς για το “δικό” σας Ληξούρι !!!
Ιδού και το σχετικά πρόσφατο φωτορεπορτάζ μας. Δείτε εδώ
Οι δυό φωτογραφίες που ακολουθούν από κάτω είναι σήμερα το μεσημέρι στον Μέγα Λάκκο, μία από τις κοντινότερες και πιο πολυσύχναστες παραλίες του Ληξουριου. Φαίνεται πόσο διάστημα είναι τα σκουπίδια εκεί. Βδομάδες !

Την επόμενη φορά που θα αναφερθείτε στον υπέροχο κ. Αλέξανδρο Μοσχονά, να έχετε υπόψιν σας δυό πράγματα και να τα αναφέρετε στον κύριο που θα σας τηλεφωνήσει για να γράψετε “ότι κάνει καλή δουλειά ο Μοσχονάς”.
Το ένα έχει να κάνει με συζητήσεις συμπολιτών μας. “Αν είχε αξιοπρέπεια θα έδινε την παραίτηση του”.
Και το δεύτερο έχει να κάνει με τα όσα ακούγονται από το ίδιο το στόμα του Δημάρχου Κεφαλονιάς, σε συζητήσεις με συνεργάτες του, λαμβάνοντας υπόψιν και τις φωνές που έχουμε ακούσει ανά διαστήματα να “βγαίνουν” από το Μέγαρο. “Με έχει κάνει ρεζίλι” ! Αν και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζετε μιάς και είστε καθημερινός θαμώνας στο Δημαρχιακό Μέγαρο !
Να είστε σίγουρο αγαπητό πορτόνι, ότι το στοίχημα του Αντιδημάρχου με το Ληξούρι, χάθηκε πριν καν ξεκινήσει. Οι Κασσάνδρες των εκλογών βγήκαν σωστές.
Αριστέα Χαριτάτου
Μόνιμη κάτοικος Ληξουρίου, επί 30 χρόνια
Y.Γ.: Το μόνο που πετύχατε είναι η φωτογραφία που επιλέξατε να συνοδεψει το μικρό “τέλειο” κειμενάκι σας !!! Αυτή τα λέει όλα ! Όπου γλέντι και χαρά η Κοντύλω πρώτη !


Δείτε εδώ το ρεπορτάζ Δεν υπάρχουν σχόλια: