Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Συγκέντρωση στα Μουσάτα κατά της ιδιωτικοποιησης της παραλίας Τραπεζάκι +video

Πραγματοποιήθηκε στα Μουσάτα συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λόφου και της παραλίας στη θέση Τραπεζάκι στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι της περιοχής και φορείς. Η Επιτροπή Αγώνα ενημέρωσε πως, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, το Τραπεζάκι και άλλα φιλέτα του Νομού βγαίνουν για πώληση με καταληκτική προθεσμία προσφορών για το διαγωνισμό την 24η Νοέμβρη του 2015. Μετά την εισήγηση της Επιτροπής Αγώνα ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις για το πραγματικό νόημα της ανάπτυξης που κυβέρνηση – δανειστές και επιχειρηματικοί όμιλοι ευαγγελίζονται ότι θα προκύψει από τη διαδικασία, για τις δυνατότητες παρέμβασης στην πολιτική συγκυρία και για τις μορφές και τους τρόπους αντίδρασης. Τονίστηκε η ιδιαίτερη ευθύνη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Δημοτικής Αρχής, η οποία εγκατάλειψε πλήρως την παραλία ακόμη και από στοιχειώδη ευπρεπισμού και φροντίδας. Και από αυτή την πλευρά μπαίνει πλάτη για τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής και των ιδιωτικοποιήσεων από την τοπική διοίκηση. Από τη συγκέντρωση απουσίασαν επιδεικτικά οι προσκείμενοι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φορείς και παράγοντες που πέρσι ορκίζονταν πως θα αγωνιστούν για να αποδοθεί το Τραπεζάκι στο λαό στον οποίο ανήκει.
Η Επιτροπή Αγώνα με συνέπεια συνεχίζει τον αγώνα διεκδικώντας:
1.            Το Τραπεζάκι κι όλες οι περιοχές φυσικού κάλους, τα δάση και οι παραλίες πρέπει να ανήκουν στο λαό και όχι στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
2.            Όχι στην εμπορευματοποίηση των φυσικών αγαθών, των φυσικών πόρων.
3.            Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλους στο Τραπεζάκι (λόφος και παραλία).
4.            Να μην ιδιωτικοποιηθεί με καμία μορφή και με κανένα πρόσχημα (πχ μνημόνιο, ανταποδοτικά οφέλη, ανάπτυξη κλπ).
5.            Τώρα να καθαριστεί η παραλία με ευθύνη της τοπικής διοίκησης, δείχνοντας ότι η μόνη ιδιοκτησία που αναγνωρίζουμε είναι του λαού για να την απολαμβάνει.
6.            Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των πολιτιστικών, αρχαιολογικών και θρησκευτικών μνημείων της περιοχής.
7.            Προστασία από τις πυρκαγιές και τις πλημύρες.
8.            Κατάργηση όλου το νομοθετικού πλαισίου (στρατηγική ΕΕ) που μετατρέπει τα φυσικά και κοινωνικά αγαθά σε εμπορεύματα.
9.            Κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών Νόμων. Να καταργηθεί το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 10.30 το πρωί υπάρχει παράσταση σε Δήμο – Περιφέρεια, προκειμένου να απαιτηθεί η υιοθέτηση των αιτημάτων από το Δημοτικό και το Περιφερειακό Συμβούλιο και να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον καθαρισμό της παραλίας και την πυροπροστασία του λόφου.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί, κόντρα στις σειρήνες του αποπροσανατολισμού και του συμβιβασμού. Επίσης, η Επιτροπή Αγώνα εξήγγειλε ότι θα προγραμματίσει πολιτιστικές και άλλες δράσεις στο Τραπεζάκι.
το Τραπεζάκι ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ανήκει στο λαό και όχι στους επιχειρηματικούς ομίλουςΔεν υπάρχουν σχόλια: