Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Επιτυχημένη με μεγάλη συμμετοχή η συναυλία «Φίλοι για Πάντα» στο Ληξούρι +video

Παρά το εισητήριο των 8 ευρώ, ο διακεκριμμένος μαέστρος και η μουσική συντροφιά του κατάφεραν να γεμίσουν τον προαύλιο χώρο του Α’ Δημοτικού Ληξουρίου, με φιλότεχνο κόσμο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι Ληξουριώτες έχουν καλλιτεχνική φλέβα και πάντα στηρίζουν συναυλίες, όπως η χτεσινή.
Αυτό που δεν περιμέναμε να δούμε είναι κόσμο από Αργοστόλι. Κι όμως πολλοί και γνωστοί τίμησαν με την παρουσία τους το Ληξούρι και την συναυλία της εταιρείας FILIA-International Cultural Company. Ανάμεσα του η Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο Πανεπιστημιακός και πολυβραβευμένος διεθνώς καθηγητής μαθηματικών κ. Αθανάσιος Φωκάς.

Παναγής Μπαρμπάτης – Κώστας Φραντζής – Μπάμπης Βελισσάριος και Ολγιάνα Πανίτσα-Μεταξά παρουσίασαν ένα γεμάτο μουσικό πρόγραμμα. Μελωδίες ταξιδιάρικες από όλο τον κόσμο, γνωστές και από τον Ελληνικό κινηματογράφο, σκόρπισαν στην ατμόσφαιρα με το κοινο να συμμετέχει σιγοτραγουδώντας.
Το Α’ μέρος του προγράμματος περιλάμβανε τα τραγούδια Amigos Para siempre, memory, dicitencello vule, my fair lady, il mondo, medley, alfonsina, caruso, amado mio, chitarra romana, con te partiro και το Β’ μέρος γνωστά ελληνικά τραγούδια όπως το “πάμε μιά βόλτα στο φεγγάρι”, “φαίδρα”, “όμορφη πόλη”, “ποιός το ξέρει”, “μην τον ρωτάς τον ουρανό” “θέλω κοντά σου να μείνω”, “θα πιω απόψε το φεγγάρι”, “αν θυμηθείς το όνειρο μου και τα le feuilles mortes, por una cabezza, tha’s amore, the man i love, my way, manha de carnaval, historia de un amor.
Η βραδιά απέδειξε ότι η Κεφαλονιά στηρίζει τα παιδιά της και δίνει δυναμικά το παρόν ακόμα και όταν υπάρχει είσοδο σε συναυλία τους. Ο κ. Μπαρμπάτης αποκάλυψε ότι προς τα τέλη Σεπτέμβρη θα πραγματοποηθεί μιά Επτανησιακή συναυλία στον ίδιο χώρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια: