Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Η άφιξη των Τουριστών (των 2 χτεσινών κρουαζιεροπλοιων) στο Σπήλαιο της Μελισσάνης | VIDEO τι αντιμετώπισε τουρίστας με κινητικά προβλήματα

Δυό τα κρουαζιερόπλοια που έδεσαν χτες στο μπαστούνι Αργοστολίου. Το μικρότερο “ms Berlin” με χωρητικότητα 400 επιβάτες και το μεγαλύτερο “Costa neoRiviera” χωρητικότητας 1700 επιβατών.

Φτάσαμε στο Σπήλαιο της Μελισσάνης, τις 11 το πρωϊ ακριβώς και περιμέναμε να καταφθάσουν οι τουρίστες.
Όταν φτάσαμε βρήκαμε πολλούς ταξιτζήδες του Αργοστολίου να περιμένουν υπομονετικά τους τουρίστες που, κατεβαίνοντας από τα κρουαζιερόπλοια, αποφάσισαν να κάνουν την βόλτα τους στο νησί μας με ταξί και όχι με λεωφορείο.
Λίγο αργότερα κατέφθασαν 4 λεωφορεία και 2 μίνι bus.
Ξεναγοί και τουρίστες πέρασαν από την αυτοσχέδια γέφυρα με προορισμό το Σπήλαιο της Μελισσάνης, ενώ τα ταξιά και τα λεωφορεία είχαν παρκάρει δεξιά και αριστερά επι του κεντρικού δρόμου και παραδρομων του Καραβομυλου.
Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει επίσημα η σεζόν και η κίνηση στο οδικό δίκτυο γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Φτάνοντας στο σπήλαιο της Μελισσάνης οι τουρίστες και αφού είχαν περάσει από την “γέφυρα”, τους ακούσαμε να ρωτούν τους ξεναγούς από που θα μπορούσαν να πάρουν ένα μπουκαλάκι νερό και αναμνηστικά δωράκια και κάρτες με την Μελισσάνη.
Οι υπάλληλοι του Δήμου Κεφαλονιάς που έλεγχαν τα πάσα εισόδου των τουριστων στο Σπήλαιο, μας  ενημέρωσαν ότι το μαγαζί είναι κλειστό και ότι θα ανοίξει τον Μάϊο !!!!
(Το μαγαζί έχει ενοικιαστεί από τον Δήμο Κεφαλονιάς σε ιδιώτη. Φυσικά δεν επεμβαίνουμε στις δουλειές των ιδιωτων αλλά ένα νερό βρε παιδί μου στην μέση του πουθενά και μετά από τόση ώρα στο λεωφορείο για να προλάβουν να δουν Δρογκαράτη και Μελισσάνη;)
Κατόπιν είδαμε τον αγαπητό Σπύρο Σπαθή να ελέγχει τα πάσα των Τουριστων. Δυστυχώς ενοχλήθηκε από το βίντεο που τραβούσαμε, όπως θα ακούσετε και οι ίδιοι “κλείσε το βίντεο”!
(Νωρίτερα είδαμε και τον κ. Ηλία Κουρκουμέλη (δημοτικό σύμβουλο), αλλά αποχώρησε μόλις είδε την κάμερα)
Τελικά η λειτουργία των Σπηλαίων και η ικανοποιηση των επισκεπτών είναι όπως μας τα έχει περιγράψει ο Δήμος Κεφαλονιάς με ανακοίνωση που λάβαμε προ ημερών από το γραφείο τύπου του;;;;
Και η ερώτηση μας; Τα Σπήλαια είναι κατάλληλα διαμορφωμένα για να υποδεχτούν και ανθρωπους με κινητικά προβλήματα, οι οποίοι χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο;;;;
Για ρίξτε μιά ματιά στις φωτογραφίες τα προβλήματα που αντιμετώπισε ένας τέτοιος άνθρωπος την στιγμή που περνούσε από την αυτοσχέδια “γέφυρα”.
Δείτε και στο βίντεο (προς το τέλος του βιντεο) την στιγμή που ο κ. Σπαθής στήριξε τον άνθρωπο αυτό, ο οποίος αναγκάστηκε να σηκωθεί από το αναπηρικό καροτσάκι του, προκειμένου να περάσει από την μπάρα ασφαλείας προς την Μελισσάνη.
Καλή σεζόν κύριοι !
Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι “ικανοποιητικά” όπως μας τα παρουσιάζετε. Ιδού η πραγματική κατάσταση καταγεγραμμένη σε ένα ολιγόλεπτο βιντεάκι.

Σημ.: Την δουλειά μας κάναμε και λυπούμεθα αν ενοχληθηκε το προσωπικό του Δήμου Κεφαλονιάς.

http://www.kefalonias.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: