Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Τασία Γρηγοράτου "Το θέατρο του παραλόγου με τις τέντες στα μαγαζιά της παραλίας στην Σάμη"

Τασία Γρηγοράτου για τις τέντες στη Σάμη: γιατί δεν συζητάμε και την πρόταση, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς;
Μετά από τριάντα χρόνια επαγγελματικής μου δραστηριότητας στη Σάμη, με λύπη διαπιστώνω, ότι το τελευταίο διάστημα, παίζεται ένα «θέατρο του παραλόγου», σχετικά με τις τέντες της παραλίας!!
Ενώ όλοι γνωρίζαμε το πρόβλημα, ( επιχειρηματίες, Βουλευτής, Περιφερειακή Αρχή, Δημοτική αρχή και Λιμενικό ταμείο ), υποσχέσεις εισπράτταμε και αποτέλεσμα – λύση, δεν βλέπαμε, ούτε και βλέπουμε!!
Έχουμε φτάσει δε, στο «σημείο μηδέν», να μην γνωρίζουμε δηλαδή, αν θα μπορέσουμε να δουλέψουμε, τη σαιζόν που έρχεται, χωρίς προβλήματα!!
Διαπιστώνουμε επίσης, πως οι όποιες συζητήσεις για το θέμα, γίνονται σε προσωπικό κι όχι συλλογικό επίπεδο, όπως θα έπρεπε!!
Δυστυχώς, ενημερωνόμαστε εκ των υστέρων, για οποιαδήποτε συνάντηση, εκπροσώπων των επαγγελματιών, είτε με αιρετούς είτε με τις υπηρεσίες!!
Το λογικό θα ήταν, σ’ αυτές τις συναντήσεις, οι επιτροπές να ήταν αντιπροσωπευτικές και να συζητιόνταν, όλες οι υπάρχουσες προτάσεις.
Και εδώ μπαίνει το ερώτημα… γιατί δεν συζητήθηκε η πρόταση του Προέδρου του Λιμενικού ταμείου Κεφαλονιάς; Από ποιους και με ποια σκοπιμότητα απορρίπτεται και γιατί;
Το λογικό θα ήταν, όλες οι προτάσεις να συζητηθούν και με την αρωγή του νομικού μας συμβούλου, να αποφασίζαμε, για την προσφορότερη λύση, που αυτή τη στιγμή είναι μια και μοναδική. «Να μπορέσουμε να δουλέψουμε εφέτος το καλοκαίρι απρόσκοπτα και μετά το τέλος της σαιζόν, να καθίσουμε όλοι, επαγγελματίες και φορείς και να δώσουμε μια τελική λύση!!»
Τον προβληματισμό αυτόν, το καταθέτω, όχι για να διχάσω, αλλά για να ενώσω τους επαγγελματίες της παραλίας, σε μια κοινή προσπάθεια, ωφέλιμη για όλους μας!
Γιατί, αυτά που ακούγονται πως «ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του», μόνο τη υπόθεσή μας δεν βοηθά!!!
Η λύση για όλους μας, επιτρέψτε μου να επαναλάβω, είναι μία και μοναδική!!
«Η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των μαγαζιών μας για την φετινή σαιζόν!!»
Άμεσα λοιπόν, πρέπει να κινηθούμε, κατόπιν συλλογικών αποφάσεων, προς την κατεύθυνση αυτή!!!
Ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος!
Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας!
Χωρίς παραγοντισμούς και προσωπικές στρατηγικές!!
Χωρίς «Διαίρει και Βασίλευε», που μόνο εμάς τους επαγγελματίες, αλλά και την Σάμη γενικότερα, δεν εξυπηρετεί!!
Με εκτίμηση.
Αναστασία Γρηγοράτου.
Contessina Restaurant
Πηγή:vlahatasamis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: