Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Τίτλοι τέλους στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο

Χτες, επισκεφτήκαμε για προσωπικούς λόγους το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου και πάνω στην συζήτηση η Ιατρός κα Νόπη Αλεξανδροπούλου-Χαριτάτου, μας ανέφερε απογοητευμένη ότι “μόλις λάβαμε την επίσημη εντολή για εφημερίες στο Νοσοκομείο Αργοστολίου. Αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσουμε από το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου”.
Τόσοι αγώνες μα καμιά αντίδραση και πίεση από την Βουλευτή Κεφαλονιάς-Ιθάκης, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς-Ιθάκης, τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, τον Αντιδήμαρχο Ληξουρίου και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ληξουρίου….
Τίτλοι τέλους στην Υγεία στο Ληξούρι.
Μπορεί τόσα χρόνια να μην έβαλαν στο χέρι το Μαντζαβινάτειο λόγω της Δωρεάς Μαντζαβινάτου, η οποία αναφέρει ρητά με ρήτρες ότι το Μαντζαβινάτειο ανήκει στο Ληξούρι και θα παραμείνει στο Ληξούρι, αλλά έβαλαν χέρι στους γιατρούς μας…
Χωρίς γιατρούς υπάρχει Νοσοκομείο; Χωρίς γιατρό υπάρχει κέντρο Υγείας;
Τα 17.000 περιστατικά που πέρασαν την πόρτα του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου και των επειγόντων από αρχές του έτους έως σήμερα, δεν αποδεικνύουν ότι η λειτουργία του ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ στο Ληξούρι;;;
Οσο για τους Γιατρούς του Μαντζαβινατείου; Η επίσημη εντολή της μετακίνησης στο Αργοστόλι αφορά την Ιατρό κα Αλεξανδροπούλου και τον Ιατρό κ. Θεοφιλάτο. Επιτρέπουν στον κ. Κουρή να παραμείνει στο Μαντζαβινάτειο.
Μα επιτρέπουν σε έναν συνταξιούχο, να παραμείνει για πόσο;;; 1-2 μήνες;;;;
Ο κ.Θεοφιλάτος είχε αναφέρει κατά την επίσκεψη του ΕΚΚΙ, του ΠΑΜΕ και φορέων προ λίγων ημερών ότι μπορεί να καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη (και αυτός) και ότι δεν το κάνει για να εξυπηρετήσει μιά προβληματική κατάσταση, αυτή της έλλειψης ιατρών στο Μαντζαβινάτειο.
Όπως βλέπουμε το όλο θέμα τόσο ο κ. Θεοφιλάτος όσο και η κα Αλεξανδροπούλου θα αποχωρήσουν, είτε λόγω συνταξιοδότησης είτε λόγω παραίτησης…
Και το Μαντζαβινάτειο τι;
Το Ληξούρι; Οι πολίτες του; Οι τουρίστες του;
Σιγή ιχθύος από την πολιτική ηγεσία του τόπου, του νησιού, της Περιφέρειας…. ΓΙΑΤΙ κύριοι και κυρίες; Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, δεν μπορείτε να αντιδράσετε για την σωστή λειτουργία εντός Νοσοκομείου που η ύπαρξη του ειναι αναγκαία στην κοινωνία, δεν θέλετε να κάνετε κάτι; ΕΞΗΓΗΣΤΕ μας τους λόγους της απραξίας και ανικανότητας σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια: