Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

Μαντζαβινάτειο ώρα μηδέν ! Αγωνιζόμαστε ή το αφήνουμε άδειο κουφάρι ; +video

Μαντζαβινάτειο ώρα μηδέν ! Αγωνιζόμαστε ή το αφήνουμε άδειο κουφάρι ; Η απόφαση είναι δική μας. Η απόφαση είναι κάθε Ληξουριώτη και Ληξουριώτισσας. Είναι κάθε Κεφαλονίτη γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουριου το επισκέπτονται όλοι οι Κεφαλονίτες, από Αργοστόλι, από Ζόλα, από Αγκώνα, από Πύλαρο…
Άρα η απόφαση να μην μείνει το Μαντζαβινάτειο ένα άδειο κουφάρι, είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ!
Χρονια και χρόνια παλεύουν με όσα μέσα έχουν οι έχοντες εξουσία να διαλύσουν το Μαντζαβινάτειο. “Ας το μετατρέψουμε σε κέντρο υγείας” “ας το κλείσουμε με την δικαιολογία του σεισμού του 2014″ “αν τους πάρουμε τους γιατρούς τι θα κάνουν;”….
Πάντα με αγώνες και δυναμικές κινητοποιησεις κρατήσαμε το Μαντζαβινάτειο στο Ληξούρι.
Δεν αφορά μόνο το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό προσωπικό του Μαντζαβινατείου. Σκεφτείτε τις συνέπειες κλεισίματος του…
Σε ένα τροχαίο ατύχημα και χωρίς ΕΚΑΒ τι θα κάνεις; Όταν το παιδί σου ανεβάσει υψηλό πυρετό, που θα πας μεσας στην νύχτα; Όταν σε τσιμπήσει κάποιο έντομο, ερπετό ή οτιδήποτε άλλο θα προλάβεις να πας στο Νοσοκομείο Αργοστολίου; Κι αν είσαι αλλεργικός και δεν το γνωρίζεις; Στο γήπεδο του Αγίου Αντωνίου κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 είχαμε δυό σοβαρά περιστατικά… Αν δεν υπήρχε το Μαντζαβινάτειο να παρέχει άμεσα βοήθεια, τι θα γινόταν; Οι ηλικιωμένοι; Πόσα περιστατικά ηλικιωμένων έχουμε; Ποιός τους παρείχε άμεσα βοήθεια; Το ανύπαρκτο ΕΚΑΒ που παίρνει εντολές μέσω Πάτρας; Και που θα βρεθεί εκείνη την ώρα το ΕΚΑΒ; Σε 1 ώρα το λιγότερο θα είναι Ληξούρι… Κι αν σταθεί μοιραία η καθυστέρηση για τον ασθενή;
Ρωτήστε τους γονείς, τους μπαρμπάδες, του παππούδες και τις γιαγιάδες σας αν αντέχουν να πάνε Αργοστολι και να εξυπηρετηθούν στο κεντρικό Νοσοκομείο;;;
Είναι χίλιοι οι λογοι που πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο μας.
Γιατί ναι, συμπολίτες μου, μπορεί το Μαντζαβινάτειο να έχει τα κουσούρια του (γιατί τα έχει και τα γνωρίζουμε όλοι) αλλά χωρίς αυτό είμαστε καταδικασμένοι….
 • DSC_9732
 • DSC_9727
 • DSC_9726
 • DSC_9723
 • DSC_9720
 • DSC_9710
 • DSC_9712
 • DSC_9732
 • DSC_9733
 • DSC_9723
Χτες στην γενική συνέλευση φορέων που έγινε στο Μουσείο Ληξουρίου αποφασίστηκε ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΙΣ 10:30 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ. Θα πραγματοποιηθεί παρέλαση από το Μνημείο ριζοσπαστών συνεχίζοντας ως και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο. Μιά παρέλαση διαμαρτυρίας ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ. ήρθε ακόμα μιά φορά η ώρα που πρέπει να βάλουμε ΟΛΟΙ στην άκρη τα όσα μας χωρίζουν και να παρελάσουμε ΜΑΖΙ !
Μόνο έτσι θα ακουστεί η φωνή μιάς πόλης !
Για ακομα μιά φορά και σε ακομα μιά σοβαρή συνέλευση για την Υγεία στον τόπο μας, η Δημοτική Αρχή ήταν ΑΠΟΥΣΑ !!! ΟΥΔΕΙΣ από πλευρά Δήμου Κεφαλονιάς, ΟΥΔΕΙΣ από Περιφέρεια, ΟΥΔΕΙΣ απο Βουλευτή….
Εκεί ήταν όμως πλήθος συμπολιτών και ανάμεσα τους οι Ιατροί Γεράσιμος Θεοφιλάτος, Νόπης Αλεξανδροπούλου, Γιώργος Κουρής και οι Δημοτικοί Συμβουλοι Ηλίας Παρίσης, Διονύσης Αραβαντινός, απο πλευράς ΕΛΜΕΚΙ ο Διονύσης Γεωργόπουλος, συνονιστές ήταν ο Φαρακλός Βαγγέλης, κύριοι ομιλητές ο Βαγγέλης Βαλλιάνος ως εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής Παλλικής, ο Δημήτρης Μαντζουράτος, καθώς και οι Ιωσήφ Λουκέρης και Ελπίδα Κατσαϊτη.
Μερικά από τα σημεία της συνέλευσης…
Βαγγέλης Βαλλιάνος “Διεκδικούμε δωρεάν υγεία για την Κεφαλονιά. Επιστροφή των Γιατρών μας. Μέτρα για σεισμόπληκτους και συμβολικό κλείσιμο δρόμων. Τέλη Ιούνη μαζική κάθοδο στην Αθήνα στα αρμόδια Υπουργεία Υγείας και Υποδομών. Τα αιτήματα μας είναι πραγματικά δίκαια και πρέπει να υπάρξει και κινητοποίηση απο Κεφαλονίτικους Συλλόγους της Αθήνας.”.
Διονύσης Γεωργόπουλος “Μαζική διαμαρτυρία στην Αθήνα για να τους αναγκάσουμε να πάρουν μέτρα”.
Δημήτρης Μαντζουράτος “Καμία αντίδραση από την τοπική εξουσία για την Υγεία στην Κεφαλονιά, τόσο για το Μαντζαβινάτειο όσο και για το Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου. Διαπιστώνουμε μιά γενική συμφωνία Δημοτικής Αρχής, Περιφέρειας και Κομμάτων. Αυτο που συμβαίνει στο Μαντζαβινάτειο συμβαίνει και σε πολλές περιοχές της χώρας μας και μάλιστα με την σφραγίδα της 6ης ΥΠΕ. Βάζουν το Ληξούρι με το Αργοστόλι να σκοτωθεί, μα η διαφορά δεν είναι μεταξύ μας. Η Κυβέρνηση κάνει βρώμικη δουλειά για να αποπροσανατολίσει από το πραγματικό πρόβλημα, αυτό της Υγείας σε όλο το νησί. Υπάρχει πρόβλημα τόσο σε Ιατρικό όσο και σε Νοσηλευτικό προσωπικό. ΕΝΟΤΗΤΑ σε αυτο τον στόχο που βάλαμε. Η Κυβέρνηση κάνει ότι δεν ακούει. Δεν γίνεται αλλιώς. Απαντάμε με δυναμικές κινητοποιήσεις ΜΕ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ, πέρα από κομματικές ταυτότητες”.
Νόπη Αλεξανδροπούλου “Αυτή η επιμονή δεν φθίνει και γι’αυτό σε κάθε συγκέντρωση για το Μαντζαβινάτειο βλέπουμε και διαφορετικό κόσμο. Έχουμε κουραστεί ψυχικά. προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Δημοτικοί παράγοντες ακόμα και της Παλλικής ΑΠΩΝ. Σοβαρές απουσίες.“.
Αραβαντινός Διονύσης “Το 2002 είχαμε να αντιμετωπίσουμε το προβλημα του παιδιατρου στο Μαντζαβινάτειο. Το 2012 την συγχώνευση του Μαντζαβινατείου με του Αργοστολίου. Το 2014 έπρεπε να εκκενωθεί το Μαντζαβινάτειο, λόγω σεισμού. Τώρα ερχόμαστε στο μπάχαλο των μετακινήσεων. Έρχονται οι Αργοστολιώτες σύμφωνα με σφραγίδα της ΥΠΕ στο μαντζαβινάτειο και στέλνουν τους Ληξουριώτες Ιατρούς με εφημερίες στο Νοσοκομείο Αργοστολίου. Η απόλυτη παράνοια και μάλιστα την στιγμή που η Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό της σεισμόπληκτης Παλλικής Κεφαλονιάς και να προχωρήσει σε επιχορήγηση έργων ανακούφισης, με σκοπό να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της, με κατάρτιση και σύναψη προγραμματικής σύμβασης για τη χρηματοδότηση του έργου «Συντήρηση, αποκατάσταση και επισκευή του Μαντζαβινάτειου Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου», ύψους 1.650.000€.”.
Στέλνουν χρήματα γιατί; Για να διατηρήσουν ένα άδειο κουφάρι; Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αρμοδιότητα να διεκδικεί. Πρέπει να ζητήσουμε έκτακτη συνεδριάση Δ.Σ. για την υγεία στην Κεφαλονιά. Τέλος στα λόγια ώρα για πράξεις.”.
Ιωσήφ Λουκέρης Μιά ζωή αγώνες για την Υγεία. Αρχές του 1800 τοΛηξούρι κινδύνευε με την κατάργηση του Υγειονομείου. Ακριβώς όπως και σήμερα. Τότε ο κόσμος αντέδρασε. 18 Μαϊου 2014 ο κόσμος στις εκλογές στήριξε Αλέξανδρο Παρίση και Διονύση Λυκούδη. Δεν κατάλαβε ότι στόχος των ανθρώπων αυτών είναι να διαλύσουν την κοινωνία, στόχος τους το Ληξούρι να πάει Αργοστόλι και μετά στην Πάτρα. Μην πιστέψετε ξανλα σε αρλούμπες. Αύριο τιμάμε και τον Ριζοσπαστκό αγώνα που όμοιο του δεν έχει ζήσει η Ελλάδα. ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ προς το Μαντζαβινάτειο και θα κάνουμε στάση κάτω απο την σημεία του Μαντζαβινατείου.”.
Η κα Κοζομπόλη ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων Β’ Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου διάβασε μιά επιστολή συμπαράστασης στους αγώνες μας από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ. Η πρόταση της είναι “ΑΥΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. Συμπολίτες, μαθητές, γονείς με ΠΑΝΟ από το Μνημείο Ριζοσπαστών στα Λεγατάτα έως το Μαντζαβινάτειο. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”
Ηλίας Παρίσης ” Δεν αρκούν μόνο οι συγκεντρώσεις. Έρχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν έρχεται στο Ληξούρι. Η επίσκεψη του στον τόπο μας θα πέρναγε το μήνυμα ότι το Ληξούρι είναι τραυματισμένο και χειρότερα από τους σεισμούς του 2014. Όσο για την Δημοτκή Αρχή, κουράστηκε;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ;;; Γιατί απουσιάζει από όλους τους αγώνες για το Μαντζαβινάτειο;”.
Ελπίδα Κατσαϊτη “Οι γιατροί του Νοσοκομείου θα παραδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Μεντιτερανέ, αύριο τις 2.30 το μεσημέρι. Μήπως να πάει μιά μικρή ομάδα από εδώ για να διαμαρτυρηθεί;”
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ χτεσινής συνέλευσης
 • 1ον: ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ Σάββατο τις 10:30 στο Μνημείο Ριζοσπαστών.
 • 2ον: Ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς με μοναδικό θέμα την Υγεία στην Κεφαλονιά.
 • 3ον: Δυναμική κινητοποίηση με κλείσιμο δρόμων, λιμανιού κλπ.
 • 4ον: Με την απόφαση του Δ.Σ. Κεφαλονιάς, επίσκεψη στα αρμόδια Υπουργεία με 3-4 λεωφορεία Κεφαλονιτών.
“Είναι σοβαρό θέμα. Υπαρξιακό”, τονίζει ο Δ.Μαντζουράτος και κλείνει λέγοντας “Καλούμε τον Γιάννη Μπαλαφα που θα επισκεφτεί το νησί μας να έρθει στο Ληξούρι και στο Μαντζαβινάτειο και να πάρει επίσημα θέση.”.
Ρεπορτάζ: Αριστέα Χαριτάτου

http://www.kefalonias.gr/2016/05/mantzavinateio-ora-miden-agonizomaste-i-to-afinoume-adeio-koufari-video/


Δεν υπάρχουν σχόλια: