Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚH    ΕΝΟΤΗΤΑ       ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή  την προκήρυξη των 5.066 θέσεων για αντιπυρική προστασία από τη δασική υπηρεσία σημειώνουμε οτι :
1. Οι εποχικές προσλήψεις προσωπικού για την αντιπυρική προστασία είναι αποσπασματικές και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την απαραίτητη και αναγκαία ολοκληρωμένη αντιπυρική προστασία, που προϋποθέτει τη ριζική αλλαγή της δασικής πολίτικης, με κύριο βάρος στη διαχείριση και ολοκληρωμένη προστασία των δασικών οικοσυστημάτων κι εκεί ενταγμένης της ενιαίας αντιπυρικής προστασίας με κύριο βάρος στην πρόληψη και την διαφορετική οργάνωση των επίγειων δυνάμεων, από φορέα  που να γνωρίζει το αντικείμενο των δασικών πυρκαγιών που αποτελεί αντικείμενο της επιστημονικής διαχείρισης των δασών.
2. Το ενδιαφέρον για την αντιπυρική προστασία είναι υποκριτικό, γιατί εκτός των άλλων, δεν συνοδευεται από τα απαραίτητα κονδύλια κι όχι το 0,035% του προϋπολογισμού, για την ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, καθώς και την εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών, μέσων και ανθρώπινου δυναμικού στις αποδυναμωμένες και απαξιωμένες δασικές υπηρεσίες.
3. Η κατάσταση οδηγεί σε γλαφυρές, αλλά μπορεί και σε τραγικές καταστάσεις, όπως στην  περίπτωση της αναφοράς για εργασίες δημιουργίας αντιπυρικών λωρίδων, οι οποίες αποτελούν βέβαια μέσο διαχείρισης της δασικής βλάστησης στο πλαίσιο των μελετών αντιπυρικής προστασίας, άλλα υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές επιφυλάξεις και διαφωνίες για την αναγκαιότητα τους, αφού οι γεωμορφολογικές συνθήκες των ελληνικών εδαφών και κυρίως το φτωχό έδαφος και οι μεγάλες κλίσεις στις αντιπυρικές λωρίδες, συχνά οδηγούν στην απογύμνωση και παρασυρμένη των εδαφών και αποκάλυψη του μητρικού πετρώματος. Δημιουργούν έτσι μεγαλύτερο και πιο σοβαρό πρόβλημα.
4. Το κριτήριο της κυβέρνησης, όσο κι αν προσπαθεί να το κρύψει, είναι η εξασφάλιση του επενδυτικού κλίματος και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που ενδιαφέρονται και περιμένουν να επενδύσουν στα δάση.  Αυτό εξυπηρετείται με την επιδίωξη εξασφάλισης για αυτούς, “ετοίμου”, φτηνού και ελάχιστα ειδικευμένου εποχικοί προσωπικοί, με τη σφραγίδα του ΑΣΕΠ, που επεξεργάζεται άλλωστε και στο πλαίσιο της νέας “Εθνικής Στρατηγικής για τα Δάση” .  
4. Η Ελλάδα θα είναι προετοιμασμένη για την αντιπυρική προστασία των δασών ολοκληρωτικά και σε μόνιμη βάση, όταν διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις άσκησης άλλης δασικής πολίτικης με κριτήριο της λαϊκές ανάγκες και την ολοκληρωμένη προστασία του περιβάλλοντος κι όχι με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, που αποτελεί διαχρονικά την δασική πολιτική και την πολιτική γης όλων των κυβερνήσεων. Προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση των οποίων είναι απαραίτητη η πάλη , η ανασύνταξη του συνδικαλιστικοί κινήματος, η ενίσχυση των δυνάμεων που αντιπαλεύουν τον πραγματικό αντίπαλο και καταστροφέα και των δασικών οικοσυστημάτων και της ζωής μας.

Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα δασολόγων
2 Μάη 2018

        ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚH   ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ
        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, την  εντελώς απαράδεκτη αντιλαϊκή και αυταρχική πολιτική των συντονιστών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ιδιαίτερα των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων: Μακεδονίας  – Θράκης, (Σάββα Ιωάννη), Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, (Μιχελάκη Βασίλη) και Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, (Ντίτορα Νικόλαο), που ξαναχτύπησαν. Με πολλαπλές αποφάσεις τους,  ντυμένες με διάφορες προφάσεις και προσχήματα, καθαιρούν, μεταθέτουν και διώκουν, κάθε φωνή που δεν τους αρέσει πολιτικά.
Η προσπάθεια των κυβερνητικών - διοικητικών τοποτηρητών, να τρομοκρατήσουν δεν θα περάσει! Θα βρουν μπροστά τους το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα. Άλλωστε έχει ήδη ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα ο πολίτικος τους χρόνος και το διοικητικό τους μέλλον.
Οι ΑΔΙΚΕΣ, ΑΝΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ καθαιρέσεις και μεταθέσεις συνάδελφων  που δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν λειτουργούν ως δούλοι τους, ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΝΕΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ,  με πιο χαρακτηριστική την για πρώτη φορά ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ – ΜΕΤΑΘΕΣΗ συναδέλφισσας Δασολόγου, στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, μέλους του ΔΣ του συλλόγου των εργαζόμενων σε αυτήν.
Η συνδικαλιστική δίωξη αυτή, είναι η δεύτερη στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας - Θρακης, αφού προηγήθηκε η καθαίρεση και η διπλή μετακίνηση – δίωξη συνάδελφου εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζόμενων στο υπηρεσιακό συμβούλιο και συνδικαλιστή. Όπως επίσης και η δίωξη – μετακινηση της  συναδέλφισσας προέδρου του συλλόγου εργαζόμενων στην αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας στερεάς Ελλάδας.
Καλούμε την ΟΣΕΑΔΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζόμενων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας), όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους των αποκεντρωμένων διοικήσεων της Ελλάδας, τα Δασικά Σωματεία, να καταγγείλουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και των εκπρόσωπων της στις αποκεντρωμένες διοικήσεις. Να αποφασίσουν μαζικές διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις, για να παρθούν πίσω όλες οι απαράδεκτες αποφάσεις. Οι δυνάμεις της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας θα κάνουν το καθήκον τους όπως πάντα.
Η κυβέρνηση έχει όλη την ευθύνη και θα αναλάβει - θέλει δε θέλει - το πολίτικο κόστος από τις αποφάσεις αυτές και δεν μπορεί να το παίζει “Πόντιος Πιλάτος”, αφού είναι γνώστες οι διαδικασίες “επιλογής” των συντονιστών.   
Επισημαίνουμε τέλος, οτι έχουν ευθύνη και οι πλειοψηφίες εκείνων των συνδικαλιστικών οργάνων όπως της ΠΕΔΔΥ και ορισμένων πρωτοβάθμιων συλλόγων, που με τη στάση τους στην μεγάλη μάχη της αξιολόγησης έγιναν απεργοσπάστες, στο όνομα του να μην προκαλέσουν και να εξευμενίσουν την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τους Συντονιστές. Λέμε σε όλους αυτούς:
Αν δεν δουν την δύναμη της μαζικότητας των αγώνων μας, την αποφασιστικότητα μας, θα γίνουν ακόμη πιο αδίστακτοι στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιικής της κυβέρνησης.  Κι εσείς έχετε ευθύνη γιατί τους δώσατε το “πολίτικο θάρρος” να το κάνουν.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΗΓΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΣΚΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΣΕΑΔΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.
ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΣΤΑ  ΔΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ,  ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΉ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
                            ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ
                         28 ΑΠΡΙΛΗ 2018