Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη ευχαριστεί και ενημερώνει για τις δράσεις της

                              ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

                                                C:\Users\user\Desktop\ΛΟΓΟΤΥΠΟ (1).jpg
                                                       
                   

Ι. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ/ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ κατά το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου 2018

● Γιορτή του Βιβλίου (21 Απριλίου) - Αφιέρωμα στο Πολιτικό Βιβλίο με ομιλίες, προβολή, μουσική-τραγούδια και έκθεση πολιτικού βιβλίου.
● Επίσκεψη της συγγραφέα Παιδικού Βιβλίου Αγγελικής Δαρλάση (23 και 24 Απριλίου) στα Δημοτικά Σχολεία Ληξουριού και Αγίας Θέκλης.
Αφήγηση παραμυθιού – κουκλοθέατρο σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου.
«Κάθε μήνα έχουμε … θέμα» με μαθητές Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου: Για τον Απρίλιο: «Ρενέ Μαγκρίτ - Όταν οι λέξεις και οι ιδέες γίνονται ζωγραφική» - Για το Μάιο: «Ευρώπη, η ήπειρος που κατοικούμε».


ΙΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Οι παραπάνω εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χάρη και στη βοήθεια και στήριξη συμπολιτών μας, τοπικών φορέων και επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε θερμά
--την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς (οικονομική επιχορήγηση),
--το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου (παραχώρηση αίθουσας),
--το Aura Boutique Hotel (φιλοξενία),
--τα τοπικά ΜΜΕ (προβολή εκδηλώσεων) και ξεχωριστά το Lixouri.gr (Αριστέα Χαριτάτου) για την τακτική κάλυψη των εκδηλώσεων της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης,
--τον κ. Ηλία Ζερβό (δημιουργία αφίσας),
-- την εκπαιδευτικό κ. Ελευθερία Αρακλησιάνου (επίσκεψη Αγγελικής Δαρλάση),
-- τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Ελευθερία Αρακλησιάνου, Βασιλική Βαλσάμου, Γιάννα Ευαγγελάτου, Μαίρη Κουρούκλη, Ελπίδα Μαρκαντωνάτου, Μίνα Παπαδάτου, Μέμα Ρεπούση και Διαμαντίνα Σταθάτου (καθοδήγηση μαθητών στις δραστηριότητες: «Κάθε μήνα έχουμε … θέμα» και αφήγηση παραμυθιού-κουκλοθέατρο).


ΙΙΙ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ/ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Ιούνιος: Μέσα στις επόμενες ημέρες υλοποιείται η πρώτη προσπάθεια συνεργασίας της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης με τους ωφελούμενους της Ένωσης Α. μεΑ. «Υπερίων» στο χώρο της Βιβλιοθήκης.
Ιούνιος – Σεπτέμβριος: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018. Μέσα στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η κατάρτιση του προγράμματος.
● Ιούλιος- Αύγουστος: Βιβλιοπαρουσιάσεις. Προγραμματίζονται για τον Ιούλιο -  Αύγουστο 2018 παρουσιάσεις βιβλίων. Και συγκεκριμένα της Μαρίας Τουλ, του Πέτρου Πετράτου και του Μάκη Ρουχωτά καθώς και προβολή της ταινίας του τελευταίου για το Ληξούρι..
● Αύγουστος - Ιακωβάτεια 2018: Το φετινό θέμα είναι η σάτιρα (πηγές της σάτιρας, οι φορείς της, ο κοινωνικός της ρόλος κ.λπ.- ομιλίες, θεατρικό δρώμενο, τραγούδι, χορός κ.ά.). Θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 11 Αυγούστου 2018. Έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία.
● Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις/δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στον Κήπο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.

 

                                                  ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                               ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ